Spectaculair concert 85 jaar Osse Opera "Feest van Herkenning"

donderdag 13 juli 2017

Bekijk en beluister de promofilm van de DVD via : https://vimeo.com/227515870
De DVD van dit eenmalige concert kost 20 euro en is te bestellen via penningmeester@osseopera.nl

Niet alleen het publiek was na afloop enthousiast over het galaconcert, ook de beide voorzitters van zowel de Osse Opera als Viva la Musica uit Uden waren bijzonder tevreden over het verloop van de samenwerking tussen de twee opera-verenigingen.

Voorzitter a.i. van de Osse Opera, Hans Ruis, was na afloop opgetogen: ‘Voor ons was het ronduit het mooiste jubileumconcert dat wij ons konden voorstellen. We hebben allemaal: 100 koorleden – solisten – orkestleden en dirigenten – genoten van het enthousiasme van het publiek. Wij wilden met dit “Feest van herkenning” laten zien dat er wel degelijk belangstelling is voor operamuziek. Met twee uitverkochte voorstellingen zijn wij daarin volledig geslaagd; en wat nog belangrijker is dat er een flink aantal nieuwe leden zich bij ons hebben gemeld.

‘Het jubileumconcert was tevens een testcase voor de samenwerking die beide operagezelschappen wensen aan te gaan’, aldus Ruis, ‘Ik kan niet anders zeggen dan dat wij zeer tevreden zijn en al volop bezig zijn met een vervolg’. 

Voorzitter Wilgard van Lee van Viva la Musica sprak van een historische gebeurtenis: ‘Er was al langer de wens om samen te werken en beide besturen hebben nu doorgepakt, met deze voorstelling als resultaat. Eigenlijk mag je best spreken van een historische gebeurtenis. Omgekeerd gaan wij nu gezamenlijk op 29 oktober a.s. in de Kruisherenkapel te Uden ons jaarlijkse herfstconcert uitvoeren.

Met gebruikmaking van elkaars kennis – kunde – en mogelijkheden hopen wij in de nabije toekomst meerdere van dit soort grote producties te kunnen uitvoeren’, aldus van Lee.

Beide verenigingen zoeken nog nieuwe leden, vooral mannen:

Voor meer informatie:

Osse Opera
voorzitter@osseopera.nl
Hans Ruis, voorzitter a.i.
0651 268 510

Viva La Musica
info@vivalamusica.nl
Wilgard van Lee, voorzitter
0613 480 886